Ocet balsamiczny Alce Nero 250ml
Produkt aktualnie niedostępny w ofercie.
12.00
Ocet balsamiczny Alce Nero powstaje z ekologicznych winogron Emilian i jest długotrwale leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Posiada gęstą konsystencję, ciemny kolor i słodko-kwaśny smak. Tradycja produkcji octu balsamicznego we Włoszech sięga średniowiecza.
Ocet balsamiczny można stosować jako dodatek do dań mięsnych, marynat, sosów oraz sałatek. Jest często stosowany w potrawach kuchni śródziemnomorskiej, w szczególności włoskiej.
Firma Alce Nero została założona w miejscowości Monterenzio niedaleko Bolonii w 1978r. Specjalizuje się w produkcji różnego rodzaju włoskiej żywności ekologicznej, takiej jak czekolady, kawy, makarony, miody, oliwy i sosy. Produkty pochodzą z certyfikowanych upraw i są wytwarzane naturalnymi metodami.
Producent: Alce Nero S.p.A., Monterenzio, Włochy
Opakowanie: 250ml
Data przydatności: produkt bezterminowy