Czekolada klasyczna Manuel jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy rozgrzać do 90 st. C i gotować przez 20 minut. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi ziemniaczanej i karobu.
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu, orzechów, jaj i soi.
Firma Manuel Caffe została założona w w latach 50-tych przez Giuseppe De Giusti, który poświęcił całe swoje życie kawie. Po jego śmierci zakład przejęła rodzina, podtrzymując tradycję i wysoki poziom. Dziś marka Manuel jest rozpoznawana w ponad dwudziestu krajach na świecie.
Producent: D.M.C. S.r.l., San Vendemiano, Włochy
Opakowanie: 1000g
Zawartość kakao: 31%
Skład: cukier, kakao, skrobia ziemniaczana, sól, karob (E410)
Data przydatności: 10/2027
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 362kcal
Tłuszcz: 6,6g
Węglowodany: 70g
Białko: 5,7g
Sól: 1g