Biała czekolada Manuel jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi kukurydzianej i karobu.
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu, orzechów, jaj i soi.
Firma Manuel Caffe została założona w w latach 50-tych przez Giuseppe De Giusti, który poświęcił całe swoje życie kawie. Po jego śmierci zakład przejęła rodzina, podtrzymując tradycję i wysoki poziom. Dziś marka Manuel jest rozpoznawana w ponad dwudziestu krajach na świecie.
Producent: D.M.C. S.r.l., San Vendemiano, Włochy
Opakowanie: 1000g
Skład: cukier, skrobia kukurydziana, serwatka, odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, E471, sól, karob (E410), annato (E160b)
Data przydatności: 12/2026
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 430kcal
Tłuszcz: 9,6g
Węglowodany: 82,8g
Białko: 2,7g
Sól: 0,8g