Czekolada barowa Vergnano jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi ziemniaczanej i karobu.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, soi i mleka.
Firma Vergnano została założona w Chieri niedaleko Turynu w 1882r przez Domenico Vergnano. Początkowo była to niewielka drogeria. Obecnie firma jest zarządzana przez braci Carlo i Pietro Vergnano, a siedziba firmy znajduję się w miejscowości Santena niedaleko Turynu.
Producent: Caffe Vergnano S.p.A., Santena, Włochy
Opakowanie: 1000g
Zawartość kakao: 32%
Skład: cukier, kakao, skrobia ziemniaczana, aromat, sól, karob (E410)
Data przydatności: 02/2025
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 385kcal
Tłuszcz: 6,7g
Węglowodany: 71g
Białko: 5,7g
Sól: 0,68g