Czekolada barowa Monbana Tresor jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi pszennej.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, jaj, orzechów, selera, siarczyn.
Firma Monbana została założona we Francji w 1934r przez rodzinę Guattari. Obecnie jest znana jako producent ekskluzywnych czekolad i pralin powstających z ziaren kakaowca sprowadzanych z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz Południowej Ameryki.
Producent: Monbana, Francja
Opakowanie: 1000g
Zawartość kakao: 33%
Skład: cukier, kakao, skrobia pszenna, guma ksantanowa, aromat
Data przydatności: 25/08/2025
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 381kcal
Tłuszcz: 7g
Węglowodany: 68g
Białko: 6,5g
Sól: 0,05g