Czekolada barowa Monbana Supreme jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi kukurydzianej i karobu.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, jaj, orzechów, selera, siarczyn.
Firma Monbana została założona we Francji w 1934r przez rodzinę Guattari. Obecnie jest znana jako producent ekskluzywnych czekolad i pralin powstających z ziaren kakaowca sprowadzanych z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz Południowej Ameryki.
Producent: Monbana, Francja
Opakowanie: 25g
Zawartość kakao: 32%
Skład: cukier, kakao, skrobia kukurydziana modyfikowana, karob, aromat
Data przydatności: 18/01/2026
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 379kcal
Tłuszcz: 6,7g
Węglowodany: 67g
Białko: 6,4g
Sól: 0,02g