Czekolada barowa Arcaffe jest produkowana według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Idealna do picia na gorąco, wystarczy zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Można ją podawać w sposób tradycyjny, a także stosować w czekoladziarkach. Jest gęsta dzięki zawartości skrobi kukurydzianej.
Obecna nazwa firmy Arcaffe istnieje od 1947 roku. Została założona w Livorno w 1895r jako niewielki sklep przez braci Antonio i Luigi Meschini. Rok 1926 to początki przygody z kawą, kiedy w centrum Livorno została założona kawiarnia Bar Roma.
Producent: Le Piantagioni del Caffe S.r.l, Livorno, Włochy
Opakowanie: 1000g
Zawartość kakao: 30%
Skład: cukier, kakao, skrobia kukurydziana, sól
Data przydatności: 02/09/2027
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 362kcal
Tłuszcz: 6,8g
Węglowodany: 71,9g
Białko: 5,9g
Sól: 1g